Op een mooie zondagmiddag hebben wij Het Nostalgisch Kwartet  het Louwman museum in Den Haag bezocht. Natuurlijk in stijl want dat verdient dit museum. Prachtige pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel. Wat een mooie collectie van 130 jaar vooruitgang, innovatie en design. Na alle indrukken eindigt de museumroute op een idyllisch pleintje met oude winkeltjes en een restaurant. Dit is echt een droomplekje voor Het Nostalgisch Kwartet .

1775 TRAQUITANA 

Nooit gerestaureerd volledig authentiek

 

 De historie straalt af van dit 240 jaar oude, nog nooit gerestaureerde rijtuig. Het is een Portugese Traquitana, een tweezits koets die in de 2e helft van de 18e eeuw vrij veel voorkomt.

De koets wordt getrokken door een tweespan. De koets opbouw is opgehangen aan leren riemen, die voor een zekere vering zorgen. De zijramen kunnen naar beneden geschoven worden.

Bij slecht weer is er voor de passagiers enige bescherming van een scharnierende flap aan de voorzijde en van leren schermen met twee glasachtige ruitjes. Let ook op het houtsnijwerk op het dak en op de rij met spijkers achterop die moet voorkomen dat kwajongens meerijden.

Milnes-Daimler Double Decker Omnibus

Dit is de oudste nog bestaande gemotoriseerde bus ter wereld. Hij dateert van 1904 en is speciaal gemaakt voor het openbaar vervoer in Londen.

https://www.louwmanmuseum.nl/auto/milnes-daimler-double-decker-omnibus/

Joswin Town Car  Deze zeldzame Duitse Joswin 1922 ademt pure luxe rechts foto van het interieur.

https://www.louwmanmuseum.nl/auto/joswin-town-ca

Lancia Astura Pininfarina 1938

Prachtige Art Déco-stroomlijnvormen sieren deze Lancia Astura, in de jaren dertig het meest luxueuze model uit het Lancia-programma.

https://www.louwmanmuseum.nl/auto/lancia-astura-pininfarina/

Deze laatste foto van Smidt & Smidt (Radio en Fotografie) nodigt uit op de rode button te klikken en het filmpje met muziek te gaan bekijken.

muziek Bennie Kruger and Orchestra 1924