Dickens Haarlem december 2022 Het Nostalgisch Kwartet en vrienden.

Op een koude gure zondagavond in december is Het Nostalgisch Kwartet en vrienden samen met fotograaf Tony Whelan Haarlem ingetrokken. De kerstlichtjes in de stad ruilden de koude in voor warmte in onze harten. Natuurlijk hebben wij in deze maand gekozen voor de Dickensstijl. Tony weet deze romantisch sfeer mooi vast te leggen. Deze keer van de Amsterdamse Poort en de Grote Markt. Tussen het maken van de foto's door hebben wij ons samenzijn gevierd met een heerlijk glaasje glühwein in één van de vele cafeetjes.  Onderaan deze pagina  staan vier foto's en een filmpje die gemaakt zijn bij de dorpskerk Santpoort.

Vishal Grote Markt. De hal is in 1769 gebouwd als overdekte vismarkt ter vervanging van een eerdere vishal uit 1603 en heeft tot aan de Tweede Wereldoorlog dienstgedaan voor de handel in vis. Na de oorlog is de ruimte gewijzigd in een tentoonstellingsruimte voor het Frans Halsmuseum. Het heeft nu een andere bestemming.

Stadhuis Grote Markt

Korte Begijnestraat met op de achtergrond de Bakenesserkerk

Spaarne

Onderstaande foto's Marco Hulsbergen Dorpskerk Santpoort

Ebenezer Scrooge krijgt zijn laatste kans.

Jacob Marley de man die niet in vrede rust. Zal hij zijn vriend Scrooge tot inzicht brengen zodat hij niet tot hetzelfde lot is beschoren.

Voor het filmpje drukt u op de rode button.